Contrastant.net, una lectura dels media…

En la linia del treball sobre el “soroll” a la xarxa, m’agradaria parlar d’un web i iniciativa que – encara que ara ja s’ha acabat – em semblen un referent a l’hora d’aprendre a llegir els media. Es tracta del web contrastant.net

El colectiu es va a donar a conèixer com a “comptador” de manifestacions. Conscients de que el número de persones en una manifestació donada tenia – i té – una gran càrrega política van pensar la manera de comptar les persones sense la necessitat de grans mitjans.

Amb quatre gats i pocs elements per calcular superfícies van fer pujar els colors dels “seriosos” mitjans de comunicacio, els gabinets de premsa i les policies de torn.

Bé, potser no van fer pujar els colors però sí que es van guanyar tanta credibilitat que fins i tot els grans Media els van començar a tenir en compte. I aquesta credibilitat se la van guanys en escreix al calcular i mantenir el criteri en la manifestació pel “Dret a decidir” (18-02-2006) desmentint el milió de persones anunciat per l’actor Joel Joan a l’estrada.

Bé, això només era a tall d’introducció. Malauradament van deixar de funcionar ja que els seus membres es dedicaven professionalment a altres coses i no podien dedicar-hi el temps necessari per mantenir el llistó de qualitat ben alt.

En definitiva volia parlar de Contrastant.net per que em segueix semblant un lloc web per visitar sovint, fer lectures dels que es comentava sobre fets ja a una certa distància en el temps i seguir aprenent a llegir els media d’una manera crítica – que no, no vol dir cínica.

Aquesta entrada ha esta publicada en Articles, Català. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *